Bästa Antivirus android

Bästa Antivirus för android

Här hittar du e nlista över de bästa virusskydden för att skydda din Android enhet.

Virusskydd Android

Antivirus Androids har använts under en ganska lång tid. Det första antiviruset som användes på datorer var redan 1985, och antivirusen har lyckats hålla sig uppdaterade och relevanta genom tiderna. Sedan Smartphones introducerades i världen har användarna blivit mycket mer försiktiga med vad de laddar ner eller installerar på sina enheter. Tidigare var det inte särskilt viktigt eftersom människor brukade ansluta sina enheter endast till välkända nätverk som Wi-fi-zoner. Man behövde inte tänka på att ladda ner piratkopierade appar eller filer eftersom det knappt fanns några program tillgängliga för dessa smarta telefoner . Antivirusprogrammen befann sig fortfarande i sin linda och tillverkarna av dessa apparater ansåg inte att det var nödvändigt att ha en skyddsprogramvara som kunde söka efter virus.

Virus till Androidenheter sprids som löpeld

Att ha den bästa Android -antivirusappen installerad på din smartphone eller surfplatta är viktigt. När allt kommer omkring är Android det mest använda operativsystemet i världen, och det betyder att det kan vara ett stort mål för skadliga användare.

Vi gör så mycket med våra Android -enheter – som mobilbank och shopping – att det kan vara oerhört allvarligt att få skadlig kod på din smartphone eller surfplatta, varför det är viktigt att installera en av de bästa Android -antivirusapparna du hittar på den här sida.

3 Vanliga rapporterade typer av android-virus:

  • Spionageprogram (tillgång till front och bakkamera, mikrofon, bildgalleri, mm)
  • Keyloggers (extraherar alla lösenord)
  • Malwares (vanligaste)

Skadlig programvara, kort för skadlig programvara, är programvara som är utformad för att i hemlighet styra en enhet, stjäla privat information eller pengar från enhetens ägare. Malware har använts för att stjäla lösenord och kontonummer från mobiltelefoner, lägga falska avgifter på användarkonton och till och med spåra en användares plats och aktivitet utan deras vetskap.

 

Apple hävdar att Android har 47 gånger mer skadlig kod än iOS.

Behöver man virusskydd till Android?

Definitivt. Om skadlig kod kommer in till din Android kan hackers få tillgång till din Bank-ID, Facebook. E-post konton och mycket mer. Även om det har funnits exempel på virus som infekterat datorer har smartphones varit kända för att infekteras av en annan typ av skadlig kod, som vanligen kallas spionprogram eller adware. 

Med spionprogram avses alla typer av programvara som övervakar ditt beteende när du använder en enhet som en dator eller en smartphone. Det kan till exempel handla om att registrera varje tangenttryckning du gör på tangentbordet, övervaka vilka webbplatser du besöker regelbundet eller till och med kontrollera vilka filer du laddar ner från Internet. På smarttelefoner kan detta vara ännu farligare eftersom de kan infektera telefonens meddelandeapp och läsa alla meddelanden som du skickar och tar emot.