Bitdefender recension 2021: Är det ett bra antivirusprogram? [Fullständig recension]

Henrik Jacobsen

Publicerad: 27 Augusti

Bitdefender Review: Quick Expert Summary

Bitdefender är ett av de bästa antivirusprogrammen på marknaden år 2021. Det ger avancerat malware -skydd och massor av ytterligare internetsäkerhetsskydd, allt i ett intuitivt användargränssnitt.

Bitdefender fick utmärkta upptäcktshastigheter i alla mina skadliga tester och identifierade nästan 1000 skadliga filer utan att sakta ner min dator. Och Bitdefenders webbskydd upptäckte mycket fler nätfiske-webbplatser än inbyggda skydd från Chrome, Firefox eller Edge.

Bitdefender har också fler ytterligare funktioner än nästan alla andra antivirusprogram (och alla tillbehör fungerar riktigt bra). Bitdefender har:

De flesta av Bitdefenders funktioner fungerar utmärkt – systemoptimeringsverktygen rensade ut mycket utrymme på min dator och förbättrade min enhets prestanda, VPN är jämförbart i hastighet och prestanda med fristående VPN: er och föräldrakontrollerna är mycket anpassningsbara och inkluderar även platsspårning och geofencing. Jag tycker också att det är fantastiskt att Bitdefenders stöldskydd fungerar på Windows-enheter-de flesta konkurrenter som McAfee och Avira erbjuder endast stöldskydd på mobila enheter.

Bitdefender är också förvånansvärt prisvärd. Även om du uppgraderar till premium -VPN och får en bra fristående lösenordshanterare, är Bitdefenders Total Security -plan fortfarande billigare än de flesta konkurrenter.

Men så mycket som jag gillar Bitdefender kan jag inte säga att det är utan brister. Bitdefenders lösenordshanterare är för grundläggande-den har inte ens tvåfaktorsautentisering eller lösenordsgranskning. Mobilappen för iOS är också mycket begränsad och ger endast webbskydd och enkel övervakning av e -postöverträdelser. Och VPN som följer med alla Bitdefenders planer är begränsat till 200 MB data per dag (men användare kan uppgradera till Bitdefenders premium VPN, som drivs av Hotspot Shield, ger utmärkta hastigheter och har servrar i 30 länder runt om i världen) .

Sammantaget är Bitdefender en av mina favoritprodukter för internetsäkerhet. Det har många riktigt bra funktioner, det är lätt att använda och det är ganska billigt. Och alla Bitdefenders paket har en riskfri 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Rank#1 av 57 antivirusprogram
BrandväggJa
VPNYes (200 MB/dag, går att uppgradera)
GratisversionJa
PrisFrån 199,- per pår
Pengarna tillbaka garanti30 dagar
OperativsystemWindows, Android, Mac, iOS

Bitdefender Full Review

Bitdefender Full Review

Bitdefender ger banbrytande internetsäkerhet för ett bra värde.

Bitdefenders molnbaserade skanner använder maskininlärning tillsammans med traditionell signaturbaserad skanning för att ge 100% upptäckt av skadlig kod.

Bitdefender ger också utmärkta webbskydd, en snabb VPN, omfattande systemjustering, en säker webbläsare och några av de bästa föräldrakontrollerna på marknaden idag (tillsammans med flera fler användbara ytterligare skydd).

Det finns en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti på alla Bitdefenders planer.

Bitdefender Security Features

Virus/sårbarhetsskanning

Bitdefenders antivirusskanner är både grundlig och lätt. Den använder en enorm katalog över skadlig kod och maskininlärning för att upptäcka både kända och nya malware. Och eftersom det mesta av skanningen av skadlig programvara sker i molnet, tar Bitdefenders antivirusmotor upp en bråkdel av CPU och diskutrymme under skanningar.

Bitdefender erbjuder 4 typer av skanningar:

 • Snabbskanning. En lätt skanning av kärnsystemfiler och tillfälliga filer där virus ofta lagras.
 • Systemgenomgång. En fördjupad analys och skanning av hela systemet efter skadlig kod och sårbarheter.
 • Anpassad skanning. Skanna på valfri systemplats där det kan finnas potentiella hot.
 • Sårbarhetsskanning. Skanna efter sekretessrisker i applikationsinställningar samt kritiska programuppdateringar.

Jag testade Bitdefenders virusscanner genom att dölja nästan 1000 skadliga prover i hela min virtuella Windows -dator, inklusive virus, maskar, trojaner, adware, spionprogram, rootkits, ransomware, cryptojackers och keyloggers – när mitt system var fullt infekterat med skadlig kod utförde jag en fullständig systemgenomgång.

Bitdefender Security Features

Bitdefenders hela systemskanning tog knappt 1 timme att slutföra – detta är jämförbart med toppkonkurrenter som Norton och Avira vars skanningar tar cirka 45 minuter att slutföra.

Till skillnad från de flesta konkurrenter har Bitdefender dock minimal inverkan på systemets prestanda. Jag märkte ingen avmattning på mitt system under hela skanningsprocessen – även andra premiumkonkurrenter som TotalAV orsakar viss avmattning under hela systemgenomsökningar.

Bitdefender låter också användare schemalägga skanningar – du kan välja mellan flera schemaläggningsalternativ, inklusive vid systemstart, dagligen, veckovis och månadsvis. Användare kan dock bara schemalägga anpassade genomsökningar-Norton, Avira, TotalAV och BullGuard ger alla enkel skanningsschemaläggning med ett klick för alla typer av skanningar

Bitdefender Security Features

Sammantaget är Bitdefenders malware -skanner en av de bästa på marknaden – den är snabb, den orsakar inte avmattningar och den har perfekta upptäcktshastigheter för skadlig kod. Om du letar efter en lätt, kraftfull antivirusskanner är Bitdefender ett utmärkt val.

VISIT BITDEFENDER

Realtidsskydd

Bitdefenders realtidsskydd (Bitdefender Shield) skannar aktivt varje fil och e-postbilaga i det ögonblick du öppnar dem. Bitdefender Shields standardinställningar inkluderar följande skanningar:

 • Potentiellt oönskade applikationer.
 • Programvara som gömmer sig i andra applikationer (vanligtvis medföljande freeware).
 • Nätverksaktier. Problem i fjärranätverk på din enhet.
 • Startsektorer. Problem som kan ändra startsekvensen.
 • Endast nya och modifierade filer. Hot som kan gömma sig i nya och ändrade filer.
 • Keyloggers. Skadlig programvara som fångar knapptryckningar.

Även om Bitdefender Shields standardskydd är tillräckligt bra för de flesta användare, kan avancerade användare anpassa realtidsinställningar för att även inkludera applikationer, skript och arkiv. Avancerade användare kan också välja att utesluta något av alternativen som nämns ovan.

Bitdefender Security Features

För min testning laddade jag ner cirka 100 infekterade .exe-prover, .txt-filer och .rar-filer (komprimerade mappar), och jag körde också nätverksbaserade attacker från min Android och en annan dator.

Bitdefenders realtidsskydd blockerade varenda malware-fil innan jag kunde ladda ner den. Men Bitdefender Shield avbröt inte bara mina nedladdningar – det skulle inte ens tillåta mig att starta dem, och gråtonade knappen “Spara fil”.

Sammantaget är jag verkligen imponerad av Bitdefenders skydd i realtid. Vissa konkurrenter tillhandahåller liknande realtidsdetekteringsfrekvens i realtid, men Bitdefender ger de bästa anpassningsalternativen på marknaden för sin realtidsskanner.

Anti-phishing/webbskydd

När du besöker en webbplats jämför Bitdefenders anti-phishing-skydd det med en regelbundet uppdaterad databas med miljontals farliga, svartlistade webbplatser. Om det finns en match blockerar Bitdefender åtkomst till webbplatsen.

Jag testade Bitdefenders anti-phishing-skydd med en enorm katalog med nätfiskewebbplatser-Bitdefender blockerade alla falska webbplatser som jag försökte komma åt. Chrome, Firefox och till och med tredjeparts anti-phishing-verktyg från konkurrenter som Panda och Kaspersky lyckades inte upptäcka lika många misstänkta webbplatser som Bitdefender.

Bitdefender Security FeaturesDessutom har Bitdefender en bekväm aviseringsskärm så att du kan se vilka webbplatser den har blockerat och varför. Detta gör det enkelt att permanent lägga till ett falskt positivt till Bitdefenders undantagslista. Vitlistningssidor kan göras med ett klick, medan andra antivirusprogram som Norton kräver att du gräver igenom inställningar och avancerade protokoll för att vitlista säkra webbplatser. Kom dock ihåg att du bara bör vitlista webbplatser om du är helt säker på att de är legitima och inte innehåller skadlig kod.

Bitdefender Security Features

Bitdefenders webbskydd hindrar dig också från att komma åt en webbsida som innehåller nedladdningsbar malware – det söker också sökresultat efter farliga webbplatser, skannar krypterade webbplatser och kontrollerar webbplatser för bedrägligt innehåll.

Sammantaget ger Bitdefender exceptionellt skydd mot nätfiske och skydd mot en mängd andra webbaserade hot. Förutom att blockera fler nätfiskewebbplatser än de flesta konkurrenter, gör Bitdefender det också enkelt att vitlista webbplatser och justera inställningarna för webbskydd.

Systemoptimering

Bitdefenders “OneClick Optimizer” skannar ditt system och tar bort onödiga filer från din enhet – inklusive:

 • Tillfälliga systemfiler.
 • Windows skräpfiler.
 • Papperskorgen filer.
 • Trasiga registerposter.
 • Webbläsarhistorik.

Jag körde skanningen utan att några andra program kördes i bakgrunden, och det tog bara cirka 2 minuter att slutföra.

Bitdefender lyckades frigöra totalt 1,3 GB från min dator, vilket är riktigt bra.

Bitdefender Security Features

Bitdefenders inställningsverktyg har dock några irriterande begränsningar – till exempel:

Innan du klickade på “Optimera” rekommenderade Bitdefender att jag granskade problemen som det hade flaggat. Men Bitdefender lät mig inte se detaljerna om dessa frågor. Det flaggade till exempel en trasig mjukvaruplats i mina registeralternativ, men det skulle inte låta mig se filnamnet eller datumet. Detta var frustrerande eftersom jag ville veta vad jag raderade, inte bara platsen för filen i fråga.

Jag skulle också vilja se fler funktioner som ingår i Bitdefeders systemjusteringsverktyg. Till exempel innehåller TotalAV: s inbyggda optimering en starthanterare, ett avinstalleringsprogram och en duplicerad filsökare.

Som sagt, efter att ha kört Bitdefenders optimering med ett klick märkte jag en hastighetsökning på min dator. Den här enkla klick-metoden för att frigöra utrymme har vissa begränsningar, och det saknas några funktioner som konkurrenterna tillhandahåller. Men totalt sett är det väldigt bekvämt och gör ett bra jobb.

Säker webbläsare (SafePay)

Bitdefenders säkra webbläsare, SafePay, är ett bra sätt att hindra hackare från att stjäla din personliga information när du gör onlinetransaktioner.

Här är de främsta fördelarna med att använda SafePay:

 • Förhindrar att hackare får fjärråtkomst till ditt skrivbord.
 • Stoppar dig från att ta ögonblicksbilder av din skärm.
 • Använder Bitdefenders lösenordshanterare för att skydda dina lösenord.
 • Emulerar ett virtuellt tangentbord för att förhindra tangenttryckningsspårning.
 • Aktiverar inbyggt VPN-skydd (200 MB daglig gräns).

Jag ville visa upp SafePays skydd, men jag kunde inte ta några skärmdumpar på grund av den inbyggda skärmdump-blockeraren, vilket är bra-om du inte kan skärmfånga din webbläsare kan inte heller påträngande hackare!

Lösenordshanterare

Bitdefenders lösenordshanterare är enkel och säker – men den är inte lika bra som dedikerade lösenordshanterare som Dashlane eller 1Password. Bitdefender tillhandahåller inte funktioner som tvåfaktorautentisering (2FA), lösenordsvalvskontroll eller delning mellan konton. Det ger dock de viktigaste funktionerna hos en lösenordshanterare, till exempel:

 • Synkronisering med flera enheter.
 • Obegränsad lagring av lösenord.
 • Spara automatiskt och fyll i automatiskt.
 • Separata lösenordsvalv.
 • Lösenordsgenerator.

När du kör Bitdefenders lösenordshanterare första gången följer du tre enkla steg för att skapa ett lösenordsvalv (eller “plånbok”):

Du heter plånboken och väljer ett huvudlösenord (du kan också ange en ledtråd för ett huvudlösenord).
Du väljer vilka enheter du vill synkronisera dina lösenord med.
Du väljer vilka webbläsare du vill importera lösenord från. Alternativ som stöds inkluderar Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome.

Bitdefender Security Features

För användare som delar en dator med andra människor finns det ingen gräns för hur många plånböcker du kan skapa, vilket gör det enkelt att göra separata lösenordsvalv med ett enda Bitdefender -konto.

Bitdefenders plånbok låter dig lagra lösenord, identiteter (personlig information, adresser och telefonnummer), kreditkort och bankkonton, e-postuppgifter, licensnycklar och inloggningar för programvara och Wi-Fi-lösenord.

Bitdefender Security Features

För att kunna spara och lösa lösenord automatiskt måste du installera Bitdefenders webbläsartillägg för lösenordshanterare. Både autospar- och autofyllningsfunktionerna fungerade bra under mina tester. Auto-save-funktionen sparade automatiskt mina inloggningsuppgifter varje gång jag loggade in på nya webbplatser, men jag tyckte inte om att jag inte kunde inaktivera autosparing för specifika webbplatser.

 

Dedikerade lösenordshanterare som LastPass frågar dig om du vill spara inloggningsuppgifter för varje nytt onlinekonto. Bitdefeders autofyllningsfunktion fyllde automatiskt mina inloggningsuppgifter för sparade webbplatser, men återigen fanns det inget alternativ att inaktivera autofyllning för vissa webbplatser. De bästa fristående lösenordshanterarna låter användare inaktivera autofyllning för vissa webbplatser-detta är särskilt användbart för banksidor. Som sagt, Bitdefender har en egen webbläsare som gör nätbanken väldigt säker.

 

Bitdefender har också en ganska bra lösenordsgenerator, men du kan bara komma åt den från webbtillägget. Generatorns standardlösenordslängd är 15 tecken, men användare kan generera lösenord upp till 255 tecken långa. Detta är ganska bra med tanke på att LastPass bara genererar lösenord som är upp till 99 tecken långa. Som standard genererar Bitdefenders lösenordsgenerator lösenord med små bokstäver, versaler och siffror, men du kan anpassa inställningarna så att de bara innehåller ett av dessa alternativ. Du kan också aktivera specialtecken och generera lösenord som är lätta att uttala.

Bitdefender Security Features

Sammantaget är Bitdefenders lösenordshanterare bekvämt, men det är inte riktigt lika bra som fristående lösenordshanterare som Dashlane, 1Password, LastPass eller Keeper, som alla erbjuder ett brett utbud av ytterligare verktyg, som lösenordsdelning, lösenordsgranskning, mörk webbövervakning, 2FA, biometriska inloggningar och mycket mer. Som sagt, Bitdefenders lösenordshanterare är en välgjord digital plånbok för användare som egentligen inte behöver en avancerad lösenordshanteringsapp.

Bitdefender VPN

Bitdefenders VPN drivs av Hotspot Shield, en av de mer populära VPN -leverantörerna på marknaden. Bitdefenders VPN har dock ett mycket mindre servernätverk och det ger inte samma funktionalitet som Hotspot Shield. Som sagt, Bitdefenders VPN täcker alla grunderna-den använder obrytlig kryptering, har en policy utan loggar och den kommer till och med med en kill switch.

Alla Bitdefender -planer har en gratis version av detta VPN, men det är inte särskilt bra. Bitdefenders gratis VPN väljer en slumpmässig server baserat på din plats, och den innehåller bara 200 MB surfning per dag – knappt tillräckligt för att titta på en enda YouTube -video.

Bitdefender Security Features

Användare som uppgraderar till Bitdefenders separata VPN -prenumeration får dock obegränsad surfdata samt tillgång till 30 servrar runt om i världen. Och Bitdefenders premium -VPN har några av de bästa hastigheterna för alla antivirus -VPN på marknaden – det är ännu snabbare än vissa fristående konkurrenter.

Här är en jämförelse av min internetanslutning före och efter aktivering av Bitdefenders VPN på en lokal amerikansk server:

Bitdefender Security Features

Som du kan se var det ingen märkbar skillnad i internethastighet. Det här är särskilt bra jämfört med VPN från företag som Kaspersky, som kan halvera din nedladdningshastighet och skicka din PING i höjden!

Naturligtvis vill de flesta användare veta om en VPN kommer att ge åtkomst till geografiskt begränsat strömmande innehåll-tyvärr misslyckades Bitdefender med alla mina geo-kringgående tester. Jag är i USA, så jag försökte komma åt Netflix brittiska bibliotek med en brittisk server och Netflix upptäckte omedelbart att jag använde en VPN. Samma sak hände när jag försökte komma åt BBC iPlayer. Jag försökte många andra olika länder och streamingtjänster, men varje webbplats märkte att jag använde en VPN och skulle inte låta mig komma åt olika innehållsbibliotek.

Å andra sidan är Bitdefender riktigt bra för torrenting-du kan till och med ställa in VPN: en för att automatiskt ansluta när du startar en app för att dela peer. Detta står i fullständig kontrast till Norton, som inte ens låter dig slå på VPN om du har en torrentklient installerad på din dator.

Sammantaget gillar jag Bitdefenders premium VPN. Även om det inte har många av de funktioner som fristående VPN tillhandahåller, erbjuder Bitdefender fortfarande förvånansvärt snabba anslutningshastigheter och bra krypterad surfning för användare som vill öka sin internetsäkerhet.

Föräldrarkontroll

Bitdefenders föräldrakontroll -app är tillgänglig som en separat nedladdning för Windows, macOS, Android och iOS.

Jag testade föräldrakontrollappen på min PC och Android. För att konfigurera Bitdefenders föräldrakontrollapp navigerade jag till fliken Sekretess i skrivbordsappen och sedan klickade jag på Konfigurera under Föräldrarådgivare. Detta tog mig till Bitdefenders onlineportal, Bitdefender Central, där jag först måste lägga till ett barn. Därefter var jag tvungen att installera Bitdefenders föräldrakontrollapp på den enhet som mitt barn skulle använda – jag var tvungen att ge appen alla möjliga behörigheter på den mobila enheten, men det tog inte längre tid än ett par minuter.

Bitdefender Security Features

Därefter var jag tvungen att anpassa föräldraappens inställningar. I Bitdefender Central kunde jag:

 • Ange dagliga enhetsgränser (inte tillgängligt på iOS).
 • Ange scheman för användning av enheter.
 • Hantera (tillåt och blockera) appar.
 • Vitlista och svartlista specifika webbplatser eller kategorier av webbplatser (inte tillgängligt för iOS).
 • Visa plats och ställ in säkra och begränsade områden (endast tillgängligt på Android och iOS).
 • Visa de senaste telefonkontakterna som har lagts till i kontaktlistan (endast tillgänglig på Android- och iOS -enheter).

 

Efter att ha konfigurerat alla inställningar testade jag appen med en vän. Min vän försökte besöka dussintals webbplatser som tillhör de svartlistade kategorierna, och Bitdefenders föräldrakontrollapp blockerade henne från att komma åt var och en av dessa webbplatser. Innehållsfiltren imponerade verkligen på mig – konkurrenter som BullGuard erbjuder massor av alternativ för att filtrera webbplatser men blockerar inte exakt det mest olämpliga innehållet. Det enda jag ogillar med Bitdefenders webbplatsfiltrering är att ditt barn inte kan be om tillgång till en specifik webbplats via appen.

Alla andra funktioner i Bitdefenders föräldra -app fungerade perfekt – jag kunde se hur mycket tid min vän spenderade på sin mobiltelefon, se vilka appar hon fick åtkomst till och spåra exakt var hon befann sig. Jag var imponerad av att jag kunde be min vän att skicka ett meddelande till mig när hon kom säkert till en viss plats – det här är inget som de flesta konkurrerande antivirusprogram med föräldrakontroll erbjuder!

Bitdefender Security Features

Jag gillar också att Bitdefender tillåter geo-fäktning, så att du kan få varningar om ditt barn lämnar ett förutbestämt säkert område.

Bitdefender Security Features

Jag var också imponerad av hur exakt Bitdefender spårade min väns plats. Norton kan spåra barn inom en radie på 65 fot, men Bitdefender visade exakt det hus där min väns telefon befann sig.

Sammantaget ger Bitdefenders föräldrakontroll några av de bästa skydden för någon föräldrakontrollapp där ute – föräldrar som vill se till att deras barn är så säkra som möjligt, både online och i verkliga världen, kommer att hitta mycket värde i Bitdefenders föräldrakontroll app.

Extra funktioner

Bitdefender är en av de mest funktionsrika internetsäkerhetssviterna på marknaden 2021, och de funktioner som jag tidigare beskrivit är bara en liten del av hela erbjudandet.

Bitdefender har också:

 • Brandvägg – Justerar nätverksinställningar baserat på om du ansluter till ett dynamiskt nätverk, ett hem-/kontorsnätverk eller ett offentligt nätverk. Det finns också ett “smygläge” som gör din enhet osynlig.
 • Ransomware -avhjälpning – Identifierar när ransomware försöker kryptera några av dina filer och gör snabbt en säkerhetskopia av dessa filer.
 • Webbkamera och mikrofonskydd – Listar appar som begär åtkomst till din webbkamera och/eller mikrofon.
 • Användare kan vitlista och svartlista specifika appar.
 • Wi-Fi-skydd-Analyserar Wi-Fi-nätverk och routrar för potentiella hot.
 • Skydd mot spårning-Förhindrar webbsökare från att samla in dina data för reklam och andra ändamål.
 • Stöldskydd-Visar platsen för din enhet på en karta. Från Bitdefenders onlineportal kan användare fjärrlåsa, larma eller torka en stulen enhet.
 • Filförstörare – Tar bort filer eller mappar permanent.
 • Profiler – Användare kan manuellt eller automatiskt justera Bitdefenders inställningar baserat på aktivitet/appar som används.

 

Även om alla dessa funktioner fungerar utmärkt, är mina favoritfunktioner stöldskydd och användarprofiler. Vissa konkurrenter som McAfee och Avira erbjuder stöldskydd, men endast för mobila enheter. Bitdefender ger dock också stöldskydd för Windows-datorer. Jag testade den här funktionen på min dator, och jag var verkligen imponerad av hur exakt Bitdefenders platsspårning var – den identifierade min exakta adress på en karta. Jag tyckte också att det var lätt att fjärrlåsa min dator, och jag blev ganska förvånad över hur högt stöldlarmet var!

Jag är också ett stort fan av Bitdefenders användarprofiler som inkluderar arbete, film, spel, offentliga Wi-Fi och batterilägesprofiler. Om du är en spelare och är orolig för att ett antivirusprogram kommer att avbryta ditt spelande kommer du gärna att få veta att Bitdefenders spelläge är ganska bra. I det ögonblick du börjar spela ett spel kommer Bitdefender att avbryta aviseringar, automatiska Windows -uppdateringar och virussökningar. Bitdefender har också en utmärkt spelbooster som förbättrar din spelprestanda – även om Bitdefenders spelbooster inte är lika bra som BullGuards spelbooster.

Totalt sett har Bitdefender ett verkligt imponerande utbud av funktioner – om du letar efter ett antivirusprogram som har nästan alla de internetsäkerhetsverktyg du kan tänka dig kommer Bitdefender inte att göra dig besviken!

Bitdefender Plans and Pricing

Bitdefender erbjuder tre årsplaner – men endast dess premiumsäkerhetsplan fungerar i alla operativsystem. Alla planer inkluderar en begränsad VPN, men Bitdefenders premium VPN är tillgängligt i kassan, och det kostar mindre än de flesta konkurrerande fristående VPN: er.

Bitdefenders gratisplan är en av de bättre gratisplanerna på marknaden, även om den har många begränsningar (som alla gratis antivirus). Alla Bitdefenders betalda planer inkluderar en riskfri pengarna-tillbaka-garanti i 30 dagar.

Bitdefender Gratis— Bra gratisplan (med realtidsskydd för Windows-användare)

*Ej tillgängligt i vissa länder*

Bitdefender erbjuder en gratis version av sin app för Windows, macOS och Android. Även om den saknar viktiga skydd som skydd mot ransomware, en brandvägg och en säker webbläsare, inkluderar den kostnadsfria versionen:

 • Antivirusskanning.
 • Realtidsskydd (endast Windows).
 • Webbskydd (endast Windows).

 

Bitdefender Antivirus Free Edition använder samma avancerade anti-malware-motor som premiumversionen-vilket gav Bitdefender en plats på våra bästa gratis Windows-antivirusprogram 2021.

Även om Bitdefenders gratisversion saknar många skydd som gör Bitdefenders premiumplaner så bra, tycker jag fortfarande att Bitdefender Antivirus Free Edition är ett anständigt val för Windows -användare som bara letar efter skadlig programvara. Dessutom, till skillnad från de flesta konkurrenter, har Bitdefenders gratis Windows-antivirusprogram också skydd mot skadlig kod i realtid.

Bitdefender Antivirus Plus — Grundläggande betald plan (endast Windows)

Bitdefender Plans and Pricing

Bitdefender Antivirus Plus innehåller malware-skydd och webbskydd i realtid, samt:

 • Flerskiktad ransomware-skydd.
 • Säker webbläsare för online -ekonomi.
 • Lösenordshanterare.
 • Wi-Fi-skydd.
  VPN (200 MB dagliga data).
 • Skydd mot spårning.
 • Användarprofiler (inklusive spelläge).
 • Pappers strimlare.
 • Kundsupport dygnet runt.

 

Bitdefender Antivirus Plus är en bra antivirusplan på ingångsnivå, men den saknar ett par viktiga säkerhetsfunktioner, som en brandvägg. Jag är också ganska besviken över att denna plan endast är tillgänglig för Windows -datorer, särskilt när konkurrenter som Norton, McAfee och TotalAV inkluderar täckning för alla operativsystem i alla sina planer.

Bitdefender Antivirus Plus är billigare än de flesta konkurrenters inträdesplaner, och det har också en utmärkt rabatt det första året. Bitdefender Antivirus Plus täcks av en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Bitdefender Internet Security — Advanced Paid Plan (Windows Only)

Bitdefender Plans and Pricing

Bitdefender Internet Security levereras med alla funktioner som ingår i Antivirus Plus, men det lägger också till extra funktioner som:

Brandvägg.
Anti-spam filter.
Webbkamera och mikrofonskydd.
Föräldrakontroll.

Bitdefender Internet Security är ett riktigt bra värde, men det är bara för PC -användare. Den största nackdelen med denna plan är att den inte erbjuder stöd för flera plattformar-om du använder en Android-, Mac- eller iOS-enhet måste du uppgradera till Bitdefenders dyraste plan.

Men för Windows -användare är Bitdefender Internet Security ett av de bästa alternativen på marknaden – det täcker upp till tre datorer, innehåller massor av funktioner och är ganska överkomligt.

Bitdefender Total Security — Premium Paid Plan

Bitdefender Plans and Pricing

Bitdefender Total Security har alla funktioner som ingår i Internet Security, plus:

 • Täckning för Mac.
 • Mobilappar för iOS och Android.
 • Systeminställningsverktyg.

Bitdefender Total Security erbjuder inte mycket förbättringar för PC-användare (förutom ett-klick-systemjusteringsverktyget), men mobilanvändare kommer att vilja uppgradera till Total Security så att de kan få tillgång till Bitdefenders utmärkta mobilappar.

Även om Total Security inte har ett VPN med obegränsad data som många premium -antivirusprogram (som Norton), ger Bitdefenders mest avancerade plan omfattande säkerhet för upp till 5 enheter till ett riktigt lågt pris – även om du köper det separata VPN -abonnemanget, Bitdefenders premium -paketet är fortfarande billigare än de flesta konkurrenter.

Bitdefender’s Mobile App

Bitdefenders mobilappar för iOS och Android ingår i Total Security -paketet, men de är också tillgängliga som fristående prenumerationer.

Här är vad som ingår i Bitdefenders mobilapp för Android:

 • Antivirusskanner.
 • Webbskydd (Chrome, Firefox, Opera, Edge, Brave och andra).
 • Autopilot (automatiska säkerhetsrekommendationer).
 • Applås.
 • Stöldskydd.
 • Övervakning av dataintrång (endast e -post).
 • VPN (200 MB/dagligen med obegränsat VPN tillgängligt).
 • Smartwatch -kompatibilitet.


Även om Bitdefenders Android -app är mycket bra, är dess iOS -app överraskande begränsad. IOS -appen har bara webbskydd, övervakning av dataintrång och en gratis VPN. För att vara rättvis kan iOS -enheter inte få virus, så iOS -användare behöver inte en virusscanner. Men jag skulle fortfarande vilja se Bitdefender utöka funktionaliteten för sin iOS -app för att bättre möta behovet av internet -säkerhet för iOS -användare (som de bästa antivirusprogram för iOS gör).

För mina tester laddade jag ner flera skadliga filer och piratkopierade appar till min Samsung Galaxy, och sedan installerade jag Bitdefenders mobila antivirusprogram på min telefon.

När jag konfigurerade Bitdefender Mobile Security rekommenderade appen omedelbart att jag utför en skanning. Skanningen tog bara en minut och den hittade alla skadliga filer som jag placerade på min telefon.

Bitdefender’s Mobile App

Därefter testade jag Bitdefenders webbskydd genom att besöka dussintals skadliga webbplatser med Chromes säkerhetsfilter avstängt. Bitdefenders webbskydd blockerade varenda phishing-sajt jag försökte öppna, inklusive webbplatser som Chrome: s inbyggda skydd inte lyckades fånga under mina tester.

Bitdefender’s Mobile App

Jag testade också Bitdefenders applåsfunktion-den låter dig låsa viktiga appar med en 4-8-siffrig PIN-kod eller enhetens biometriska skanner. Bitdefender tar till och med en automatisk selfie när någon försöker och inte låser upp din telefon eller låsta appar – jag låste min Facebook -app, avsiktligt skrev in fel PIN -kod 3 gånger och sedan fick jag ett meddelande i Bitdefenders onlineportal att någon försökte låsa upp Facebook på min mobil (och ja, Bitdefender tog också min selfie!).

En annan cool sak med Bitdefenders applåsfunktion är att du kan aktivera Bitdefender för att slumpmässigt placera nummerpositioner på tangentbordet så att ingen kan läsa din PIN -kod.

Bitdefender’s Mobile App

Bitdefenders stöldskyddsfunktion är också bra-gör det möjligt för användare att skicka varningar, låsa enheten, ta en bild av tjuven och torka enheten direkt från Bitdefenders onlineportal. Jag testade den här funktionen både på min Windows -dator och på min Android -telefon, och den fungerade perfekt på båda enheterna.

Bitdefender’s Mobile App

Sammantaget är Bitdefenders mobilapp en av de bästa mobila säkerhetsapparna på marknaden, som ger utmärkt antivirusskydd och ett par mycket användbara tillägg, inklusive applås och stöldskydd.

Bitdefender Ease of Use and Setup

Innan du laddar ner Bitdefender måste du skapa ett Bitdefender Central -konto online och ladda ner Bitdefender -installationsfiler därifrån – det tog mig mindre än 5 minuter att konfigurera mitt konto och få Bitdefender igång på min dator.

Så snart jag startade programmet gav Bitdefender mig en snabb genomgång av programvaran och föreslog att jag skulle köra en första skanning.

Bitdefender Ease of Use and Setup

Bitdefenders skrivbordsdashboard är riktigt välplanerad, med stora, enkla knappar, ett omfattande verktygsfält och alla funktioner tillgängliga med bara några klick. Jag älskar att det finns en anpassningsbar snabbåtgärdsknapp på huvudskärmen, så att användare enkelt kan lägga till fler knappar på instrumentpanelen. Du kan bara ha fem ”snabbåtgärder” på startskärmen samtidigt. Men dessa kan alltid redigeras och ändras.

Bitdefender Ease of Use and Setup

Alla Bitdefenders väsentliga och extrafunktioner finns på tre flikar: skydd, sekretess och verktyg.

På fliken Skydd kan du aktivera/inaktivera webbskydd, sårbarhetsskanning, brandvägg, ransomware -avhjälpning och skräppost. Var och en av dessa funktioner kan också anpassas – även om Bitdefenders standardinställningar är tillräckligt bra för de flesta användare.

På fliken Sekretess kan du starta SafePay-webbläsaren, öppna VPN, lägga till och redigera lösenordsvalv, anpassa webbkamera och mikrofonskydd, integrera antispåraren med din webbläsare och få tillgång till föräldrakontroll.

Slutligen innehåller fliken Verktyg ett-klick-optimeringsprogram, användarprofiler, filförstörare och stöldskydd.

När du klickar på föräldrakontroll eller stöldskydd i skrivbordsappen kommer du till Bitdefenders onlineportal-Bitdefender Central. Användare kan också fjärrskanna någon av enheterna i sin plan via Bitdefender Central. Andra online -instrumentpaneler, som TotalAV, tillhandahåller inte fjärransökning av enheter – så jag uppskattade verkligen att ha tillgång till den här funktionen.

Bitdefender Ease of Use and Setup

Totalt sett är Bitdefender -gränssnittet enkelt att navigera – även med det enorma antalet funktioner som ingår i premiumsäkerhetsplanen.

Bitdefender’s Customer Support

Bitdefenders kundsupportcenter är riktigt bra. Bitdefender erbjuder:

 • Kunskapsdatabas.
 • E -post support.
 • Telefonsupport.
 • Support för livechatt.
 • Gemenskapsstöd.

 

Jag var särskilt imponerad av Bitdefenders support för livechatt. Jag kopplade alltid till en chattagent inom några minuter, och varje gång svarade de på mina frågor inom några sekunder. När det gäller kundsupport för ett antivirusprogram är detta det snabbaste jag någonsin sett.

Bitdefender’s Customer Support

Bitdefenders telefonstöd är också imponerande. Bitdefender har 28 olika telefonnummer i 18 länder, inklusive ett världsomspännande telefonnummer med 24-timmars service.

Jag ringde supporten och Bitdefender kopplade mig nästan direkt till en agent – vilket var en stor överraskning! Jag är van vid att vänta minst några minuter med de flesta teknikföretag.

Jag frågade agenten om de olika prenumerationspaketen, och han bröt snabbt ner dem och rekommenderade vilket jag skulle gå med utifrån mina behov. Jag blir alltid imponerad när en kundsupportperson ger mig goda råd istället för att bara säga till mig att spendera mina pengar på det dyraste alternativet – Bitdefenders telefonsupportrepresentant var kunnig, trevlig och hjälpsam.

Om du inte vill ansluta till en kundsupportperson har Bitdefenders kunskapsbas en omfattande samling artiklar samt videohandledning. Jag fann att jag kunde få svar på de flesta av mina frågor genom denna kunskapsbas. Det finns också ett communityforum, men det är inte särskilt aktivt – den senaste frågan besvarades för ett par månader sedan.

Sammantaget är jag verkligen imponerad av Bitdefenders erbjudanden om kundsupport. Varje agent jag pratade med var kunnig och artig, och viktigast av allt, jag kunde få tag på dem på några minuter. Jag gillar också Bitdefenders omfattande kunskapsbas som innehåller videohandledning, instruktioner, svar på de vanligaste frågorna och mer.

Is Bitdefender the Top Protection for Windows/Mac?

Bitdefender är en stark utmanare för bästa antivirusprogram 2021. Bitdefenders avancerade malware -motor upptäckte varje del av skadlig kod i min testning – inklusive nyare och avancerade hot som kryptojackare, rootkits och ransomware. Bitdefenders webbskydd fångade också de flesta phishing -sajterna jag försökte besöka – bättre än både majoriteten av konkurrenterna och de mest populära webbläsarna, inklusive Chrome och Firefox.

Bitdefender har nästan alla cybersäkerhetsskydd du kan tänka dig-från grundläggande saker som Wi-Fi-skydd, en säker webbläsare och en VPN till mer avancerade saker som föräldrakontroll, ransomware-avhjälpning, och webbkamera- och mikrofonskydd.

Och även om Bitdefender har fler funktioner än nästan något annat märke, är det fortfarande mycket lätt att använda-även icke-tekniska kunniga användare kommer att ha lätt för att justera alla inställningar och anpassa skyddsnivåerna för att möta deras behov.

Även om jag gillar de flesta av Bitdefenders funktioner, har jag ett par klagomål. Jag önskar att Bitdefender skulle lägga till några fler säkerhetsfunktioner i sin lösenordshanterare, och den gratis VPN som medföljer programvaran är alldeles för begränsad. Mobilappen för iOS kan också göra vissa förbättringar.

Bitdefender är dock billigare än de flesta andra premium -antivirusprogram (inklusive toppkonkurrenter som Norton, McAfee och TotalAV), även för användare som lägger till ett VPN -abonnemang i sitt paket – och Bitdefenders premium VPN är ganska bra.

Alla Bitdefenders planer är tillgängliga med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du försöker och bestämmer om det är rätt antivirus för dig.

Bitdefender Antivirus — Frequently Asked Questions

🤔 Finns det en gratis version av Bitdefender?

Ja, Bitdefender Antivirus Free Edition är ett av mina bästa gratis antivirusprogram för Windows. Bitdefender Free innehåller en on-demand-antivirusskanner (Windows, Mac, Android) tillsammans med realtidsskydd mot skadlig kod och webbskydd för Windows-användare.

Bitdefender Free använder samma avancerade skannermotor som den betalda versionen, och till skillnad från de flesta konkurrenter innehåller Bitdefenders gratis antivirusprogram för Windows också utmärkt realtidsskydd. Som sagt, alla gratis antivirusprogram kommer att lämna några hål i dina internetsäkerhetsskydd – och Bitdefender är inget undantag.

Det är därför jag rekommenderar att du köper en prisvärd internetsäkerhetssvit – om du är villig att spendera lite på premiumsäkerhet för internet, erbjuder Bitdefenders betalda planer flera lager av säkerhet och ett brett utbud av funktioner till en riktigt låg kostnad. Plus, alla Bitdefenders planer backas upp av en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

🤔 Kommer Bitdefenders mobilapp att sakta ner min enhet?

Nej, mobilappen Bitdefender bromsar inte din enhet. Den är utformad för att vara lätt och fungerar bara vid behov (till exempel efter att du har installerat en ny app eller när du har skannat din enhet). Appen körs inte i bakgrunden medan du använder din enhet.

🤔 Är Bitdefender kompatibelt med mitt system?

För att kunna använda Bitdefender 2021 måste Windows -användare ha Windows 7 med Service Pack 1 eller högre installerat på sin dator. Mac -användare måste ha OS X 10.10 (Yosemite) eller högre installerat.

För mobilappen måste Android -användare ha Android 5.0 (Lollipop) eller högre. iOS -användare måste ha iOS 11.2 eller senare. Observera att din enhet måste vara ansluten till internet för att mobilappen ska fungera på både Android- och iOS -enheter.

Alla Bitdefenders planer är Windows-kompatibla, men endast Bitdefender Total Security inkluderar skydd för macOS-, Android- och iOS-enheter.

🤔 Är Bitdefender bättre än Windows Defender?

Bitdefender är bättre än Windows Defender på nästan alla sätt. Bitdefender har bättre upptäcktsfrekvens för skadlig kod, bättre skydd i realtid, bättre nätfiske-skydd, bättre ransomware-skydd och bättre föräldrakontroll.

Bitdefender har också en mängd andra internetsäkerhetsfunktioner som systemoptimering, en VPN och en lösenordshanterare. Det är också mycket lättare att använda än Windows Defender.

Gå hit för en mer detaljerad jämförelse av Bitdefender kontra Windows Defender.

Bitdefender -produkter och priser

Bitdefender Antivirus Plus

£16.00

Bitdefender Internet Security

£27.99

Bitdefender Total Security

£20.00

SLUTSATS

Bitdefender är ett av de bästa och mest funktionsrika antivirusprogrammen på marknaden. Dess malware-skanner har 100% perfekta detekteringshastigheter, dess webbskydd är bättre än de flesta konkurrenter, och alla dess ytterligare funktioner (systemjustering, VPN, föräldrakontroll, stöldskydd, etc.) fungerar precis som utlovat. Den enda stora nackdelen är att Bitdefenders VPN med obegränsad surfdata endast är tillgängligt som ett separat köp. Alla Bitdefenders planer är dock riktigt prisvärda-de är billigare än de flesta konkurrerande märken (även med premium-VPN-prenumerationen), och de backas alla upp av en riskfri, pengarna-tillbaka-garanti i 30 dagar.

Var den här artikeln hjälpsam?

5/5

9.3 (54 RÖSTER)

Henrik Jacobsen

Skribent

Henrik Jacobsen

Sam Boyd är en ivrig teknisk fan med ett stort intresse för cybersäkerhetsprodukter och onlinesäkerhet. När han inte forskar om de senaste hoten på nätet, tycker han om att koppla av med några tv -spel och komma ut och utforska nya delar av världen med sin familj.

9.0
4.5/5

Läs recension

9.0
4.5/5

Läs recension

9.0
4.5/5

Läs recension

4.7/5

BETYG SLUTSATS

10.0
5/5
10.0
5/5
9.0
4.5/5
10.0
5/5
9.0
4.5/5

Fynda antivirus

58% rabatt

Fynda >

60% rabatt

Fynda >

80% rabatt

Fynda >