Bästa iPhone Antivirus

Virusskydd iPhone

Vi är vana vid att installera antivirusprogram på våra datorer, men hur är det med våra telefoner och surfplattor? Här är vad du behöver veta om säkerheten inbyggd i iPhones och iPads, plus vad du behöver göra.

iPhone virus - ett ökande problem

Om du äger en iPhone eller iPad kanske du vet att iOS är ett av de säkraste vanliga operativsystemen på marknaden, som bara konkurreras av Linux. Trots detta finns det virus och skadlig programvara för iOS. Lyckligtvis gör det också antivirusprogram!

I den här artikeln hittar du det allra bästa antivirusprogrammet för iPhone och iPad. Tänk på att dessa appar inte bara är virussökare. De erbjuder många användbara funktioner som hjälper dig att vara säker online, från offentligt wifi -skydd till integrerade VPN -tjänster.

Vanligt rapporterade typer av iPhone-virus:

  • Spionageprogram (tillgång till Bak/front kamera, mikrofon, galleri, lösenord, bankkort m fl.)
  • Ransomware
  • Keyloggers (extraherar alla lösenord)
  • Malware

 

 

En iPhone kan få virus. Ett virusskydd för din iPhone är den bästa försäkringen du kan ha mot spionage, ransomware och annan skadlig kod.

Behöver man virusskydd till iPhone

Kort sagt, ja det gör du. Här kommer det långa svaret:

Ja, ett antivirusprogram på iPhone kan vara nödvändigt, om än mindre än på operativsystem som Windows eller Android.

Om du försöker googla “Behöver iPhone antivirusprogram” får du massor av blandade resultat. Vissa webbplatser insisterar på att iOS -enheter aldrig behöver ett antivirusverktyg och att du slösar bort din tid på att skaffa ett, medan andra försöker skrämma dig att ladda ner ett omedelbart.

Sanningen är att din iPhone kan få ett virus, men chansen är liten. Anledningen bakom sådan säkerhet är det faktum att iOS sandlådor alla nedladdade program, vilket begränsar deras åtkomst till ditt system. Detta gör att ladda ner appar till din iPhone till ett mycket säkrare tidsfördriv än att göra samma sak på din Android.

Ett virus har dock en mycket större chans att infektera din iPhone eller iPad om du har “jailbroken” din enhet, dvs har tagit bort de programvarubegränsningar som Apple har infört. Du kanske har gjort det för att ladda ner en app eller tillägg som inte är godkänt av App Store.

Ett annat sätt att oavsiktligt infektera din iOS-enhet är att besöka skadliga webbplatser. Även att använda Safari -sökmotorn garanterar inte 100% säkerhet. Det beror på att vissa sårbarheter kan tillåta skadlig programvara att fly sandlådan.

Kan man få virus på iPhone?

Ja, det kryllar av virus till iPhones. Det fanns sofistikerade virus till mobiler långt före smartphones kom. Så du kan ju tänka dig vilka virus som existerar idag till iPhones och Androider. Malware, spionageprogram, avlyssnare och lösenord extraherare är några av dem.

Vilket virusskydd är bäst till iPhone?

Om du efter att ha läst den här listan fortfarande inte kan bestämma vilket antivirusverktyg du vill ladda ner till din iPhone, kan du överväga några saker som hjälper dig att bestämma.

Låt oss börja med priset. Är du redo att betala för ett antivirusverktyg, eller räcker en gratisversion för dig? Tänk på att gratis antimalware-appar vanligtvis inte erbjuder skydd i realtid. Så du måste lita på Apples inbyggda säkerhetsfunktioner för det.

Då bör du ta en titt på funktionerna. Fundera på om du behöver funktioner som filsäkerhetskopiering, en dataintrångsgranskare, en enhetssökare, en VPN, etc.

Det finns en sak till. Eftersom en enda prenumeration på ett antivirusverktyg vanligtvis täcker flera enheter, kanske du vill tänka på att skydda dina enheter som körs på andra operativsystem än iOS.

Lyckligtvis erbjuder all programvara på den här listan bra appar för Windows, Android och macOS. Jag rekommenderar att du läser hela recensionen av verktyget som lockar dig för en större inblick i programvarans funktion.