Bästa Mac Antivirus

Virusskydd mac

Ett bra antivirusprogram kommer att skydda din Mac på från cyberattacker, identitetskapningar, spionage och andra kriminella aktiviteter.

Ett antivirusprogram för Mac kommer att fånga skadlig kod som fortfarande sprids eller är i omlopp; blockera ransomware; skydda äldre system med inaktuell programvara från säkerhetsproblem hindra din Mac från att fungera som en bärare för skadlig kod riktad mot andra operativsystem; och håll infekterade filer borta från alla virtuella datorer du kör.

Många antivirus -sviter ger en anständig skyddsnivå, men några stiger framför alla andra genom att ge det allra bästa i prestanda.

Här kommer vi att lista de mest dominanta virusskydden på Mac marknaden. De har  perfekta (eller praktiskt taget nästan perfekta) poäng från säkerhetsforskningslaboratorier, de klarar även Antivirusverkets egna malware-upptäcktest .

Apple virus sprids som löpeld

Ett mac-virus är en typ av skadlig kod som påverkar mac-datorer. Mac-virus kallas vanligen för mac-booter-virus eftersom deras första åtgärd när de infekterar mac-system är att infektera mac-datorns hårddisk och göra att den inte kan starta upp.

Mac-virus har diskuterats flitigt på mac-internetforum, där användarna ofta delar med sig av sina berättelser om hur deras mackar infekterades och vad som hände efteråt. Det finns också artiklar där skapare av antivirusprogram förklarar vilka mac-infektioner som finns och hur de sprids. Det finns också artiklar om hur användare kan undvika att bli smittade i framtiden genom att använda korrekta metoder när de använder sina macs eller vissa program.

Vanligt rapporterade typer av mac-virus:

  • Spionageprogram (tillgång till webbkamera, lösenord, bankkort m fl.)
  • Ransomware
  • Trojanska hästar
  • Keyloggers (extraherar alla lösenord)
  • Malware

Det enklaste sättet för Mac-användare att förhindra dessa virus är helt enkelt ett bra virusskydd.

 

 

En Mac KAN få virus. Ett virusskydd för din Macintosh är den bästa försäkringen du kan ha mot spionage, ransomware och andra virusprogram.

Behöver man virusskydd till Mac?

Kort sagt, ja det gör du. Mac-datorer är inte immuna mot skadlig kod och Mac-riktade attacker blir allt vanligare.

Kan man få virus på macbook?

Mac -datorer har länge haft ett ryckte av att vara ett “mindre lockande” mål för cyberattacker, skadlig kod och virus. Detta falska rykte har gjort att otaliga Mac-användare har fått virus på sina datorer.

Tyvärr måste denna myten krossas en gång för alla. Apple-enheter är absolut INTE  inte immuna mot attacker. Det finns en betydlig andel av cyberkriminella som specialiserar sig på just Mac enheter.

Även om du är försiktig med ditt surfande är det fortfarande möjligt att bli offer för ransomware, spionprogram och andra virus.

Virusscanner mac

Det finns många bra virusscanners till Mac-enheter. Se listan ovan, samtliga virusskydd har en virusscanner inkluderad.

Bästa sättet att rensa mac från virus

Bästa sättet är genom ett sofistikerat virusskydd. Se listan ovan och välj det bästa skyddet.