Antivirus till surfplatta

Antivirus till iPad / Android surfplatta

En Surfplatta eller en IPad är fantastiska enheter att ha med sig. Den ger dig tillgång till tusentals appar och även till Google play / iTunes-butiken. Vi vet dock alla vad som händer när något fantastiskt kommer in i vårt hem: det lockar till sig skadlig kod. Så nu när din Surfplatta /  iPad har funnits på marknaden ett tag är oddsen ganska goda att några otäcka virus har smugit sig in på den utan att du kan ersätta din information på grund av fabriksåterställning. För att undvika att detta händer ska jag visa dig hur du kan utrota potentiella hot innan de har en chans att gå på tok och orsaka ekonomiska problem eller dataförluster senare ner .

Du kanske har köpt din iPad, till skillnad från en Windows -surfplatta eller en Kindle, speciellt på grund av dess motståndskraft mot virus. Eller, det är åtminstone vad de berättade för dig i Apple Store, men är det sanningen? Ta på dig detektivhatten, för i dag ska vi utreda.

Bästa virusskyddet till din surfplatta

Här är en lista me de absolut bästa antivirus skydden för din surfplatta.

Följande virus kan infektera din iPad

Adware: Adware är en form av skadlig kod som skapar riktade annonser genom att spåra dig online. Vi har alla sett konstigt specifika annonser om något vi just letat efter; adware är bränslet. Om du tror att du har adware på din iPad, öppna Systeminställningar, Safari (eller webbläsaren du använder) och sedan Rensa historik och webbplatsdata. Din webbhistorik och cache rensas.


Spionprogram: En annan form av skadlig kod är spionprogram, som användaren inte har någon kunskap om när den samlar in och spårar data och aktivitet. Det kan till och med dölja sig som legitim programvara, det som är känt i den digitala säkerhetsvärlden som en trojansk häst. Även om spionprogram sällan finns på iOS -enheter kan du få det om du torrentar, laddar ner filer eller klickar på bilagor. Om du tror att du har spionprogram på din iPad rekommenderar vi att du kontaktar Apples support direkt.

Phishing: Precis som spionprogram kan nätfiske komma via e-post, bilagor via e-post och popup-fönster. Om du ser något som du tror är falskt, avsluta webbläsaren, rensa cachen och starta om din iPad

Var så säker: Android / iPad-virus finns och de kan göra katastrofala skador, särskilt om de lyckas stjäla din identitet och ekonomiska information.

Behöver man antivirus till iPad / Surfplatta?

Apple -medarbetaren du förmodligen pratade med hade rätt; iPads behöver inte antivirusprogram, till skillnad från Mac, Windows och Android -enheter. Om du inte jailbreakar din telefon kommer alla dina appar via Apples officiella App Store. Apple isolerar varje app i appbutiken så att den inte kan infiltrera eller infektera andra system, så att virus inte är möjliga. Men genom falska annonser, nätfiske och bilagor kan vissa typer av skadlig kod komma igenom.