Bästa antivirus för Windows PC

Virusskydd Windows

Windows enheter är de mest attackerade enheterna av cyberkriminella. Som tur är så är Windows även den enheten som har bland marknadens absolut bästa antivirus program. 

Antivirusprogram erbjuder skydd i realtid, vilket innebär att om du t.ex. laddar ner en fil från Internet som är infekterad så kommer den automatiskt att hindra filen från att infektera din dator.

Ofta uppdateras antivirusprogrammen till Windows PC av antivirusföretagen via Internet, men det är inte alla antivirusprogram som erbjuder denna funktion. Om ett antivirusprogram uppdateras automatiskt i bakgrunden kommer du alltid att använda den senaste versionen av antivirusprogrammet eftersom om ett nytt virus dyker upp på nätet kommer det att programmeras in i ditt antivirusprogram vid nedladdning.

De största fördelarna med antivirusprogram är att de är mycket prisvärda och att de inte kan hackas lätt som brandväggar kan göra. De är också minst sagt lätta att installera, det är bara att ladda ner från antivirus programvaran från webbplats och följa instruktionerna. 

Vanligt rapporterade typer av Windows-virus:

  • Spionvirus (tillgång till webbkamera, användaruppgifter, lösenord, bankkort, Facebook profiler m fl.)
  • Ransomware
  • Trojanska hästar
  • Malware
  • Phishing

Det är ett solklart minstakrav för dig som äger en windows dator att ha ett bra virusskydd. Det är det enklaste och kostnadseffektivaste sättet att vara på den säkra sidan.

 

Senaste åren har antalet cyberattacker på Windows enheter ökat lavinartat. Att inte ha ett Anti-virusskydd till din PC är som att inte ha ett lås till din dörr.

Behöver man virusskydd till windows 10

Windows 10 är det mest använda operativsystemet i världen, och som operativsystem för många datorer överallt, representerar det ett brett och saftigt mål för cyberattacker.

Helt enkelt, om någon skriver en skadlig programvara som utnyttjar Windows 10, så finns det många potentiella mål där ute som den skadliga programvaran kan hamna på. Så det är ingen överraskning att Windows -användare inklusive de okloka människor som finns kvar på Windows 7 (skämt och sido) är de största målen för malware -författare.

Nu är det sant att skadliga aktörer på senare tid ger Apples Mac -plattform mer uppmärksamhet, men Windows är fortfarande det operativsystem som är mest hotat, naturligtvis. Särskilt när det gäller skadlig programvara, med Mac-virus som tenderar att vara liknande potentiellt oönskade program (kända som PUP) eller adware. Den stora majoriteten av de riktigt skadliga sakerna virusen riktas tyvärr mot Windows -enheter.

Räcker Windows Defender som virusskydd?

Microsofts Windows Defender är närmare än det någonsin varit att tävla med tredjeparts internet-säkerhetssviter, men det är fortfarande inte tillräckligt bra. När det gäller upptäckt av skadlig kod ligger den ofta under de upptäcktshastigheter som de bästa antiviruskonkurrenterna erbjuder.

Gratis virusskydd microsoft

Det finns en myriad med gratis virusskydd till Microsoft enheter. Dem ger dig ett grundläggande skydd mot skadlig kod. Tyvärr är det ofta gratis versionerna som blir knäckta först. Om du vill ha ett omfattande skydd är det alltid bättre att använda sig av en premium variant (Se på listan ovan).

Ta bort virus windows 10

Det har aldrig varit enklare att ta bort virus från din Windows 10 enhet. Bara välj en av de rekommenderade virusskydden och kör en skann. Antivirus programmet kommer automatiskt att rensa all skadlig kod du har på din enhet.

Läs mer om de bästa virusskydden för din dator

Tycker du att det är dyrt med virusskydd? En identitetskapning eller kortskimming är oändligt mycket dyrare i jämförelse.